Σύνθεση: H εφαρμογή της επιστήμης στην ομορφιά!

Τα καλλυντικά LA BIORED® θεωρούνται σήμερα, μοναδικά και ασυναγώνιστα στον κόσμο της Κοσμετολογίας, για την πρωτοποριακή σύνθεση τους σε Alkannin & Shikonin, τον παράγοντα Factor 8 και τον Αγγελικό εστέρα, όλα ισχυρά βιοδραστικά μόρια φυσικής προέλευσης.

1. Alkannin & Shikonin:

Πολύτιμο συστατικό επιστήμης Νο. 1

Η εφαρμογή της επιστήμης στην ομορφιά

Η αποτελεσματικότητα της σειράς LA BIORED®  οφείλεται καταρχάς σε εξαιρετικά ισχυρούς αναγεννητικούς  παράγοντες που περιέχει η σύνθεσή της και προσφέρουν υψηλή αντιοξειδωτική, αντιγηραντική, αντιρυτιδική και ενυδατική δράση και προστασία στο δέρμα. Οι ιδιότητες αυτές οφείλονται, κυρίως, στους οπτικούς αντίποδες Alkannins & Shikonins και τα παράγωγά τους, από το τυποποιημένο (standardized) εκχύλισμα των ριζών του φαρμακευτικού φυτού Alkanna tinctoria (E 0.100). Η χρήση των αναγεννητικών παραγόντων Alkannins & Shikonins στη σειρά LA BIORED®  αποτελεί μια πετυχημένη εφαρμογή της Επιστήμης στην Κοσμετολογία.

Ο Καθηγητής Β. Παπαγεωργίου ανέπτυξε πρωτότυπη μέθοδο εκλεκτικής εκχύλισης (selective extraction) και σταθεροποίησης των αντιοξειδωτικών ουσιών Alkannin & Shikonin και μελέτησε επί 40 και πλέον έτη, την αναπλαστική, αναγεννητική, και αντιγηραντική τους δράση στο ανθρώπινο δέρμα. Για τις εργασίες του αυτές του έχουν απονεμηθεί 20 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας(patents) στις Η.Π.Α., Καναδά, Ελβετία και Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. Παράγοντας Factor 8:

Πολύτιμο συστατικό επιστήμης Νο. 2

Η εφαρμογή της επιστήμης στην ομορφιάΜεταξύ των αναγεννητικών συστατικών των καλλυντικών της σειράς LA BIORED®, ιδιαίτερη αξία έχει η παρουσία του παράγοντα Factor 8.

Συγκεκριμένα, πρόσφατες μελέτες (2016) απέδειξαν ότι ο Factor 8 αυξάνει το Κολλαγόνο του δέρματος* κατά 42%, την Ελαστίνη** και την Ινβολουκρίνη*** κατά 29%, σε κυτταροκαλλιέργεια.

Η εξαιρετική αυτή δράση του παράγοντα Factor 8, επιτρέπει στα προϊόντα LA BIORED® να βοηθούν άμεσα και αποτελεσματικά στην αποκατάσταση (restore) της ελαστικότητας και της συνεκτικότητα του δέρματος και ως εκ τούτου στην επιβράδυνση όλων των βιολογικών διαδικασιών που προκαλούν την γήρανση του δέρματος.

Δίκαια λοιπόν, , με την εφαρμογής της επιστήμης, ο παράγοντας Factor 8, προϊόν επιστημονικής έρευνας, θεωρείται ένα από τα πιο πολύτιμα συστατικά φυσικής προέλευσης για την ανάπτυξη καινοτόμων καλλυντικών νέας γενιάς με ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες.

*Κολλαγόνο: Το κολλαγόνο (Collagen) είναι ο μεγαλύτερος δομικός λίθος (building blocks) του δέρματος που βρίσκεται στο συνεκτικό ιστό του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών.

**Ελαστίνη: Η Ελαστίνη (Elastin) είναι μια πρωτεΐνη η οποία βρίσκεται στον συνεκτικό ιστό του δέρματος, και η οποία είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα του δέρματος, άρα και για την εμφάνιση κατά την γήρανση του δέρματος.

***Ινβολουκρίνη: Η Ινβολουκρίνη (Involucrin) είναι επίσης ένα πρωτεϊνικό συστατικό του ανθρωπίνου δέρματος και διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία του δέρματος.

3. Αγγελικός εστέρας:

Πολύτιμο συστατικό επιστήμης Νο. 3

Ένα ακόμη πολύτιμο συστατικό, που συνιστά τη μοναδικότητα της επιστημονικής σειράς καλλυντικών LA BIORED®, είναι ο εστέρας του Αγγελικού οξέος (ή ο Αγγελικός εστέρας). Πρόσφατες μελέτες (2018) έδειξαν ότι ο Αγγελικός εστέρας έχει ισχυρή φωτοπροστατευτική δράση ενάντια στην προκαλούμενη από την υπεριώδη ακτινοβολία κυτταροτοξικότητα, οξειδωτικό στρες και κυτταρική γήρανση του δέρματος, σε καλλιέργεια δερματικών κυττάρων. Αυτή η  μελέτη καθιστά το Αγγελικό οξύ ένα νέο συστατικό, με εξαιρετικό ρόλο στην προστασία της επιδερμίδας από την ηλιακή ακτινοβολία και τη γήρανση του δέρματος που προκαλεί αυτή.

Ο Αγγελικός εστέρας απομονώθηκε για πρώτη φορά από τις ρίζες του φυτού Alkanna tinctoria από τον Καθηγητή Β. Παπαγεωργίου, ο οποίος μελέτησε και την βιολογική του δράση στην ανάπλαση και αναγέννηση του δερματικού ιστού (Διατριβή Υφηγεσίας 1976).

4. Τριτερπένια από Pistacia Lentiscus var Chia:

Πολύτιμο συστατικό επιστήμης Νο. 4

Η καινοτόμος σύσταση των προϊόντων LA BIORED®, με την εφαρμογής της επιστήμης, ολοκληρώνεται με την συνεργιστική δράση των αντιοξειδωτικών τετρα- και πεντα- τριτερπενίων της ελαιορητίνης Pistacia Lentiscus var. Chia. Αυτά, ενισχύουν τον καθαρισμό και την ανάπλαση της φθαρμένης επιδερμίδας, ενώ παράλληλα επάγουν την παραγωγή κολλαγόνου, χωρίς να προκαλούν δερματικό ερεθισμό. Τα αυτά ενεργά συστατικά είναι διεσπαρμένα με απόλυτη αρμονία σε προσεχτικά επιλεγμένα έκδοχα και ολοκληρώνουν την υποαλλεργική σύνθεση της σειράς LA BIORED®. Με αυτόν τον τρόπο, καθιστούν τη σειρά καλλυντικών LA BIORED® ασυναγώνιστη στην ανανέωση, ενυδάτωση, φωτοπροστασία, αντιγηραντική και αντιρυτιδική δράση στο δέρμα.

5. Organic Olea Europa:

Πολύτιμο συστατικό επιστήμης Νο. 5

Η εφαρμογή της επιστήμης στην ομορφιάΤέλος, το Organic Olea Europa θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα, παρέχοντάς λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες. Ακόμα, έχει ισχυρή καταπραϋντική δράση στο δέρμα και το προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία.

Τα ισχυρά βιοδραστικά μόρια φυσικής προέλευσης καθιστούν τη σειρά LUXIOUS της LA BIORED® μοναδική, με την εφαρμογή της επιστήμης. Χάρη στις πολλαπλές τους δράσεις, προσφέρουν ορατά αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο εφαρμογής:

  1. Αντιοξειδωτική δράση: δεσμεύουν τις τοξικές ελεύθερες ρίζες του περιβάλλοντος (διάφοροι ρυπαντές, καπνός τσιγάρου, ατμοσφαιρική ρύπανση) και προστατεύουν το δέρμα από το οξειδωτικό στρες, την ηλικιακή γήρανση και τη φωτογήρανση που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία (UVA).
  2. Ενυδατική δράση: Δημιουργούν μια προστατευτική μεμβράνη πάνω στην επιδερμίδα (που δεν την νιώθεις με το χέρι), που προστατεύει αποτελεσματικά το δέρμα έναντι εξωτερικών ρυπογόνων, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Παράλληλα αποκαθιστούν το βέλτιστο βαθμό ενυδάτωσης και «συγκρατούν» τη φυσική υγρασία παγιδευμένη μέσα στην επιδερμίδα, για όλο το 24ωρο.
  3. Αναγεννητική & αναπλαστική: Με ισχυρούς αναγεννητικούς παράγοντες που ενεργοποιούν τη σύνθεση των τριών βασικών συστατικών του δέρματος, δηλαδη του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της ινβολουκρίνης. Επαναφέρουν άμεσα και ορατά την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος και αποκαθιστούν τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά της επιδερμίδας σε όψη και υφή.
  4. Αντιρυτιδική: Απαλύνουν τα σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας, περιορίζοντας το βάθος και την έκταση ρυτίδων και λεπτών γραμμών.
  5. Αντιγηραντική: Καθυστερούν τη διαδικασία της φυσιολογικής γήρανσης του δέρματος, προλαμβάνοντας την εμφάνιση νέων ρυτίδων που προκαλεί η καθημερινή φωτοχημική έκθεση στον ήλιο και η ηλικιακή φθορά του δέρματος.