Arrow Top
Καθηγητής bee_hive Καινοτομία prize Μοναδικότητα leaf Συστατικά

Η επιστήμη της LA BIORED

Kathigitis Papageorgiou
Ο Καθηγητής

Ο διεθνώς διακεκριμένος* Καθηγητής Παπαγεωργίου αφιέρωσε τη μακρόχρονη επιστημονική του έρευνα στην ανακάλυψη αναγεννητικών παραγόντων του δέρματος.

Αντικείμενο των ερευνών του Καθηγητή ήταν:

 • Η ενίσχυση της θρέψης και της ενυδάτωσης
 • Η αύξηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης
 • Η επαναφορά λάμψης και ζωντάνιας στο θαμπό και ταλαιπωρημένο δέρμα
 • Η μείωση ρυτίδων και λεπτών γραμμών
 • Η ανάκτηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας
 • Η επαναφορά της νεανικής εμφάνισης της επιδερμίδας

Απόρροια των ερευνών του Καθηγητή ήταν η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων καλλυντικής περιποίησης με εξαιρετικές αναγεννητικές, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

*Διεθνής Διάκριση του Καθηγητή Παπαγεωργίου ως ενός από τους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως. Διαβάστε περισσότερα…

Καινοτομία στην έρευνα των αναγεννητικών παραγόντων του δέρματος

Η ανάδειξη και καθιέρωση των Alkannins & Shikonins ως πολύ ισχυρών αναγεννητικών παραγόντων του δερματικού ιστού οφείλεται αποκλειστικά στις έρευνες του Kαθηγητή Β.Παπαγεωργίου. Οι σημαντικότερες βιολογικές τους ιδιότητες είναι:

 • Αναγεννητικές
 • Αντιοξειδωτικές
 • Αντιγηραντικές

Οι φυτικές ουσίες Alkannins & Shikonins αποτελούν βασικά συστατικά των καλλυντικών προϊόντων LA BIORED . Ο Καθηγητής ανέπτυξε πρωτότυπη μέθοδο εκλεκτικής εκχύλισης (selective extraction) και σταθεροποίησής τους.

Οι έρευνες των αναγεννητικών ιδιοτήτων των Alkannins & Shikonins καθιέρωσαν τον Καθηγητή ως πρωτοπόρο της Χημείας και Τεχνολογίας των Φυσικών Προϊόντων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Μοναδικότητα των προϊόντων LA BIORED

O Καθηγητής Παπαγεωργίου μελέτησε επί 40 και πλέον έτη, την ισχυρή αναγεννητική και αντιγηραντική δράση των φυτικών ουσιών Alkannins & Shikonins.

Για τις εργασίες του αυτές, του έχουν απονεμηθεί περισσότερα από 20 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας (patents) στις Η.Π.Α., Καναδά, Ελβετία και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Καθηγητής Παπαγεωργίου είναι ο μόνος που διαθέτει την τεχνογνωσία να παράγει με πατενταρισμένη μέθοδο, τυποποιημένο (standardized) εκχύλισμα του φυτού Alkanna tinctoria. Δηλαδή μείγμα γνωστής ποιοτικής και ποσοτικής σύστασης των ουσιών Alkannins & Shikonins και εστέρων αυτών.

Τα προϊόντα του Καθηγητή είναι μοναδικά και φέρουν το σήμα της αυθεντικής φόρμουλας.

Φυσικά συστατικά Επιστημονικής Έρευνας

Η φύση αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιοδραστικών μορίων, για την προστασία και την περιποίηση της επιδερμίδας. Η LA BIORED θέτει τη 40ετή έρευνα φυσικών συστατικών του Καθηγητή Παπαγεωργίου στην υπηρεσία της ομορφιάς της γυναίκας. Με τη θεραπεία νεότητας LA BIORED, η γυναίκα είναι σίγουρη ότι η ανανεωμένη όψη της επιδερμίδας της αντανακλά την αυτοπεποίθηση και την προσωπικότητά της.

Alkannins Complex (Σύμπλεγμα Αλκαννινών): Δύναμη Αναγέννησης

Οι ισχυρές αναγεννητικές ιδιότητες του Alkannins Complex είναι η κινητήρια δύναμη νεότητας της LA BIORED.

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι ενεργοποιεί τη φυσιολογική αναγέννηση της επιδερμίδας και επιβραδύνει την κυτταρική γήρανση. Μειώνει ορατά ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Αναδομεί και προσδίδει ανανεωμένη και νεανική εμφάνιση στην επιδερμίδα.

To Alkannins Complex έχει ισχυρά αντιοξειδωτική δράση. Προστατεύει το δέρμα από το οξειδωτικό στρες και προλαμβάνει σημάδια γήρανσης.

Ο Καθηγητής Παπαγεωργίου ανέπτυξε τη μοναδική μέθοδο απομόνωσης και σταθεροποίησης των δραστικών βιομορίων του Alkannins Complex που εξασφαλίζει αμείωτη την αποτελεσματικότητά τους στο χρόνο. Χάρη στην πατενταρισμένη αυτή μέθοδο, η LA BIORED προσφέρει στη γυναίκα ό,τι της υπόσχεται.

Factor 8: Πνοή νεότητας

Ο Factor 8 ένα εξαιρετικά πολύτιμο συστατικό της φύσης που μάχεται το χρόνο.

Σύμφωνα με μελέτες διαπρεπών επιστημόνων από ανεξάρτητα κέντρα ερευνών, ο Factor 8 αυξάνει σημαντικά το Κολλαγόνο, την Ελαστίνη και την Ινβολουκρίνη.

 • Κολλαγόνο
  Το κολλαγόνο αποτελεί το βασικό συστατικό του δέρματος. Ο Factor 8 αυξάνει κατά 42% το κολλαγόνο με αποτέλεσμα να έχει θεαματικά αποτελέσματα στην αναδόμηση του δέρματος.
 • Ελαστίνη
  Η ελαστίνη είναι πολύ σημαντικό συστατικό στοιχείο του συνδετικού ιστού του δέρματος. Η μελέτη έδειξε ότι ο Factor 8 ενισχύει τη φυσιολογική διαδικασία παραγωγής ελαστίνης.
 • Ινβολουκρίνη
  Η επιδερμίδα αποτελείται κατά 90% από τα κερατινοκύτταρα. Η ινβολουκρίνη είναι πρωτεΐνη διασύνδεσης στα κερατινοκύτταρα που συμβάλλει στην συνεκτικότητα της επιδερμίδας. Η μελέτη έδειξε ότι ο Factor 8 ενεργοποιεί την παραγωγή ινβολουκρίνης στα κερατινοκύτταρα κατά 29%.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ: Πηγή ενυδάτωσης

Μείγμα διαφορετικών τύπων Υαλουρονικού οξέος με ποικίλα μοριακά βάρη ενισχύουν την ενυδάτωση και «γεμίζουν» τα κενά των ρυτίδων.

Aγγελικός εστέρας (Αngelic ester): Προστασία από τη φωτογήρανση

Πρόσφατες μελέτες (2018) έδειξαν ότι ο Aγγελικός εστέρας παρέχει ισχυρή προστασία από τη φωτογήρανση. Ως παράγοντας αναγέννησης δρα σε πολλαπλά επίπεδα και διατηρεί τη συνεκτικότητα της επιδερμίδας.

Ο Αγγελικός εστέρας απομονώθηκε για πρώτη φορά από τον Καθηγητή Β. Παπαγεωργίου, ο οποίος μελέτησε εκτενώς τη βιολογική του δράση στην ανάπλαση και αναγέννηση του δερματικού ιστού (Διατριβή Υφηγεσίας).

Τερπένια της Pistacia Lentiscus: Ολική Αναγέννηση

Επιλεγμένα τερπένια της ελαιορητίνης Pistacia Lentiscus var . Chia επιδεικνύουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αναγεννητική δράση.

Συγκεκριμένα τα πεντα-, τετρα- και τρι-τερπένια της ρητίνης προστατεύουν τους ινοβλάστες από το οξειδωτικό στρες που δημιουργεί η ηλιακή ακτινοβολία στο εσωτερικό του δέρματος. Διατηρούν τον αριθμό και τη λειτουργία των ινοβλαστών και αποτρέπουν την κυτταρική τους γήρανση. Οι ινοβλάστες είναι κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο στα εσωτερικά στρώματα του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο, τα τερπενοειδή διατηρούν αμείωτη την παραγωγή κολλαγόνου με το χρόνο και συντηρούν τη συνεκτικότητα του δέρματος. Παράλληλα, ευνοούν την αναγέννηση της φθαρμένης και ταλαιπωρημένης επιδερμίδας.