Μήπως λούζεστε λάθος και τα μαλλιά σας υποφέρουν;

14/11/2020

Είτε έχετε τα πλούσια μαλλιά της Έιμι Γουάινχαουζ, είτε τα απλά χωρίς φριζάρισμα της Βικτώριας Μπέκαμ, το λούσιμο και η περιποίηση τους, δεν έχει να κάνει μόνο με το τρίψιμο του σαμπουάν στο κεφάλι σας και το ξέβγαλμα στην συνέχεια με νερό. Όπως σε πολλά πράγματα τα κάνουμε λάθος χωρίς να το ξέρουμε. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και στην πορεία είμαστε σίγουροι ότι θα χαμογελάσετε νοερά όπως και εμείς όταν μάθαμε τι δεν κάναμε σωστά.

Για να κρατήσετε την υγεία των μαλλιών σας θα πρέπει να γνωρίζετε τι μπορεί να τα επηρεάσει. Για παράδειγμα, πόσες φορές τα λούζετε, ποια είδη σαμπουάν χρησιμοποιείτε και τι άλλα προϊόντα για την περιποίησή τους βάζετε πριν και μετά;

Λούσιμο κάθε μέρα;

Ανάλογα με τον τύπο της τρίχας των μαλλιών σας θα χρειαστεί να αυξήσετε ή να μειώσετε τα λουσίματα. Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά θα χρειαστεί να τα λούζετε καθημερινά. Αν είναι ξηρά καλό θα είναι αφήσετε λίγες ημέρες ανάμεσα στα λουσίματα. Στην περίπτωση που είναι φυσιολογικά, πλύνετέ τα ανά δύο ημέρες. Αν έχετε σπαστά ή μπούκλες και αρχίσουν να φαίνονται ξηρά τα μαλλιά σας αφήστε μια μέρα ανάμεσα στα λουσίματα, ειδικά αν έχετε αρχίσει να κάνετε ψαλίδα. Τα βαμμένα μαλλιά και ειδικά τα σγουρά βαμμένα, θέλουν δυο φορές την εβδομάδα λούσιμο.

Συμβουλή: Μια καλή ιδέα για το πως να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τις ιδιότητες και ότι σας προσφέρει μια μαλακτική, είναι να την βάλετε στην ρουτίνα του μπάνιου σας. Δηλαδή, κατά το βούρτσισμα των μαλλιών σας πριν το λούσιμο. Έτσι θα τα κρατάτε μαλάκα και λεία.

Κρύο η ζεστό;

Μπορεί στο σώμα σας το κρύο νερό να είναι ότι καλύτερο αλλά για τα μαλλιά σας καθόλου. Αρχίστε το λούσιμο με ζεστό νερό για να ανοίξετε τον θύλακα της τρίχας να ανοίξει και στην συνέχεια το σαμπουάν να καθαρίσει σε βάθος. Ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με κρύο νερό και γυρίστε στο χλιαρό για το τελείωμα.

Συμβουλή για υγιή μαλλιά: Η μαλακτική στο τριχωτό της κεφαλής σας θα πρέπει να την εφαρμόζετε από τη μέση προς τα άκρα και όχι το αντίστροφο. Μην την αφήνετε πάνω στα μαλλιά σας για πάνω από δύο λεπτά τουλάχιστον. Και αυτό γιατί θέλετε να της δώσετε χρόνο ώστε να «φυλακίσει» την υγρασία στα μαλλιά σας.

Δείτε επίσης

Ο τρόπος για να καταπολεμήσεις την φθορά του χρόνου είναι στα χέρια σου και είναι πιο εύκολος από ποτέ με τη νέα σειρά Luxious της La Biored
Καλοκαιρινός Διαγωνισμός La Biored
Διεθνής Διάκριση του Καθηγητή Παπαγεωργίου
Το φαινόμενο της «οξείδωσης»
Πως το «οξειδωτικό στρες», καταστρέφει τον οργανισμό