Ενυδάτωση δέρματος: Πότε πραγματικά τη χρειάζεσαι

27/5/2020

Έχεις παρατηρήσει ποιες είναι οι στιγμές που νιώθεις περισσότερο ότι το δέρμα σου χρειάζεται ενυδάτωση; Ακόμη κι αν δεν έχεις ξηρό δέρμα, κάποιες φορές νιώθεις κι εσύ την επιδερμίδα σου να τραβά.

Έστω και περιστασιακά όλες μας λίγο πολύ έχουμε νιώσει τη δυσφορία της ξηροδερμίας:

Όταν ρίχνεις στο δέρμα σου άφθονο νερό

Όταν πλενόμαστε, το νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος που διατηρούν την υγρασία του και ιδιαίτερα αν απολαμβάνεις το ζεστό νερό. Ειδικά αν χρησιμοποιείς και κοινά σαπούνια που είναι σκληρά για το δέρμα σου, η ξηρότητα εντείνεται. Επιπλέον, αν συνηθίζεις να σκουπίζεσαι βιαστικά και έντονα, αυτό θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Προτίμησε τον καθαρισμό του προσώπου σου με ειδικό προϊόν καθαρισμού αντί με σαπούνι και νερό, και στη συνέχεια άπλωσε την ενυδατική σου κρέμα. Άπλωσε και στο σώμα σου ενυδατική κρέμα μετά το ντους, αφού σκουπιστείς καλά με μαλακή πετσέτα και απαλές κινήσεις.

Όταν βγαίνεις έξω από το σπίτι.

Τότε εκτίθεσαι σε εξωτερικές επιθέσεις που δοκιμάζουν τη φυσική άμυνα του δέρματός σου και αν αυτή δε φανεί αρκετή, τότε θα πρέπει να την ενισχύσεις με τα κατάλληλα προϊόντα προστασίας. Μακριά από την ασφάλεια του κλειστού χώρου, το δέρμα γίνεται ευάλωτο και θα πρέπει να το προετοιμάσεις για να μπορέσει να αντέξει το κρύο και τον αέρα, τη ζέστη και τον ιδρώτα, τον ήλιο και τους ρύπους της ατμόσφαιρας.

Μετά το ντους και πριν βγεις από το σπίτι, μην παραλείπεις ποτέ την ενυδατική σου κρέμα!

Δείτε επίσης

Ο τρόπος για να καταπολεμήσεις την φθορά του χρόνου είναι στα χέρια σου και είναι πιο εύκολος από ποτέ με τη νέα σειρά Luxious της La Biored
Καλοκαιρινός Διαγωνισμός La Biored
Διεθνής Διάκριση του Καθηγητή Παπαγεωργίου
Μήπως λούζεστε λάθος και τα μαλλιά σας υποφέρουν;
Το φαινόμενο της «οξείδωσης»