Προλάβετε πιθανή επιδείνωση της ξηροδερμίας!

5/4/2020

Η αντιμετώπιση των περισσότερων περιπτώσεων ξηροδερμίας είναι απλή και γίνεται με την κατάλληλη καλλυντική φροντίδα, χωρίς να χρειάζεται πιο εξειδικευμένη φαρμακολογική αγωγή. Αρκεί να εντάξετε στην καθημερινότητά σας τη συνήθεια να αφιερώνετε λίγα λεπτά για να χρησιμοποιήσετε κάποιο ενυδατικό προϊόν. Αν όμως αμελήσετε την ξηροδερμία και δεν αντιμετωπίσετε εγκαίρως τα συμπτώματά της, τότε μπορεί να έρθετε αντιμέτωπη με δυσκολότερες καταστάσεις και σοβαρότερα προβλήματα τα οποία απαιτούν τη χορήγηση φαρμάκων και η αποθεραπεία τους είναι πιο χρονοβόρα.

  • Σε αρχικό στάδιο πιο πολύ αισθάνεστε την ξηρότητα, παρά τη βλέπετε. Έχετε μια ενοχλητική αίσθηση «τραβήγματος», ιδιαίτερα όταν γελάτε ή κάνετε συσπάσεις έκφρασης. Το δέρμα τεντώνεται και αυτό σας προκαλεί δυσφορία.
  • Αν η ξηροδερμία δεν αντιμετωπισθεί σε πρώιμο στάδιο, αρχίζει και γίνεται εμφανής. Το δέρμα δείχνει πιο θαμπό, πιο λεπτό, ξεφλουδίζει και εμφανίζει κοκκινίλες.
  • Σε σοβαρότερες περιπτώσεις το δέρμα αρχίζει να φλεγμαίνει, να πρήζεται, ενώ υπάρχει και κίνδυνος μόλυνσης. Τότε η ξηροδερμία έχει εξελιχθεί σε δερματίτιδα που συνοδεύεται από κνησμό και ακόμη μεγαλύτερη ξηρότητα.

Δείτε επίσης

Ο τρόπος για να καταπολεμήσεις την φθορά του χρόνου είναι στα χέρια σου και είναι πιο εύκολος από ποτέ με τη νέα σειρά Luxious της La Biored
Καλοκαιρινός Διαγωνισμός La Biored
Διεθνής Διάκριση του Καθηγητή Παπαγεωργίου
Μήπως λούζεστε λάθος και τα μαλλιά σας υποφέρουν;
Το φαινόμενο της «οξείδωσης»